dimecres, 17 de febrer del 2010

Definicions del Tema 6



-Animal cultural: és la denominació de que l’èsser humà és un animal peculiar amb una naturalesa biologica que s’obre a l’ordre cultural: al llenguatge, la tècnica , l'art ...

-Individu: Qualsevol ésser complet que pertany a una espècie sigui animal o vegetal.

-Individualisme possessiu: És una teoria basada en què cada ésser humà és l’únic propietari de la seva persona i les seves capacitats i no deu res.

-Sociabilitat natural: Teoria defensada per Aristòtil en la que afirma que l’ésser humà necessita la societat i la cultura que aquesta li aporta per realitzar-se d’acord amb les capacitats pròpies.

-Estat de natura: És el nostre estat natural que ha partir d’un pacte social ho es tranforma en un estat civil i forma una societat.

-Guerra de tots contra tots: És un estat en el qual segons Thomas Hobbes, l’èsser humà es mogut per l’egoisme propi i està en lluita permanent amb els altres.

-Antropologia cultural: És la ciència que estudia la manera de viure dels diferents grups humans i la seva evolució.

-Socialització primària: És la primera part del procés pel qual un individu interioritza la cultura de la societat en què viu, i es desenvolupa en el si de la família durant la primera etapa de la infantesa.

-Socialització secundària: És el procés pel qual s’interioritzen mons constitucionals que contrasten amb el món de base que hem adquirit a la sociabilització primària.

-Cultura: Conjunt d’artefactes, idees, valors, tradicions i consum que un determinat grup accepta com a pròpies.

-Subcultura: Són les diferències existents dins d’una pròpia cultura originades per l’edat, el nivell socioeconòmic, classe social..., i no es discuteixen.

-Contracultura: És un moviment de rebel·lió contra la cultura hegemònica que presenta un projecte de cultura i societat alternatives.

-Nous moviments socials: Són moviments originats pels grups socials alternatius, que responen al buit que moltes persones senten davant un futur incert i un present efímer, l’objectiu dels quals és torbar un sentit a l’existència per diferents mitjans.

-Etnocentrisme: És la ciència que analitza les cultures des del punt de vista de la pròpia cultura.

-Racisme: Odi envers estrangers.

-Aporofòbia: És el rebuig i el menyspreu envers el pobre.

-Intercultura: És l’actitud que cal prendre davant del multi culturalisme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada