dimecres, 17 de febrer del 2010

Comentari de text ( pàgina 130 )


Biografia:

Luis Racionero i Grau (La Seu d'Urgell, Lleida, Espanya, 1940) és un escriptor espanyol. Va estudiar enginyeria i econòmiques en la Universitat de Barcelona i en la de Berkeley (Estats Units). Va ser director de la Biblioteca Nacional d'Espanya i del Col·legi d'Espanya a París. Ha col·laborat amb diaris i revistes com El País, La Vanguardia, Ajoblanco, o (en l'actualitat) esportius com Món Esportiu. Ha escrit tant en català com en castellà. També ha participat en el programa de televisió Carta blanca .

Idees del text:

En el text l'autor ens diu que la ciutat és el lloc del pensadors, intel·lectuals... i ens diu que les persones estem sotmeses a diferents termes com l'aglomeració, pero aixó tambe ens forma ja que ens diu que arribem al mon mitj fets i que la societat ens fa acabar de formar, i que segons quines idees tinguem ens fara ser d'una forma o d'altre.

Anàlisis i comparació:

Aquest text pertany a la teoria contractualista que afirma que l'ésser humà no és sociable per naturalesa , es a dir , és una construcció artificial , aquesta teoria es diferencia de la teoria de la sociabilitat natural perquè aquesta parteix de la base que l'ésser humà és un 'animal polític' , és a dir , sociable per naturalesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada