dilluns, 31 de maig del 2010

Un Dilema Hipotétic


Després de llegir atentament aquest text,cal iniciar el debat. És important assegurar-se bé d' haver comprès la situació de cadascun dels personatges.

-Heinz ha de robar el medicament? Per què o per què no?

 - En un principi no esta bé legalment parlant de robar el medicament, pero esta clar que es preferible robar el medicament a que la teva dona mori.

Si Heinz no estimés la seva dona, hauria de robar el medicament per ella? És Heinz responsable del que li passi a la seva dona?Per què o per què no?

 - Esta clar que si ho hauría de fer ja que és una persona que vulgui ell o no a viscut moments amb ella, ell no es responsabla de que l'hi passi a la seva dona, perque ell no te culpa de res pero si que ho faria ja que si no ho fa sentira remordiments de poder salvar la vida a una persona que coneixes a deixarla morir.

-Té Heinz la mateixa responsabilitat amb la seva dona en cas que no l'estimi? Per què o per què no?

 - Penso que si, ja que tot esser huma te el mateix dret, pero esta clar que no posaras el mateix enfasi per una persona desconeguda a una que no coneixes.

-Si suposem que la persona malalta no és la seva dona, sinó un estrany, Heinz ha de robar el medicament? Per què o per què no?

-Ho hauria de fer, pero no ho faria ja que es jugaria pagar una multa per una persona que no coneix.

-La gent ha de fer qualsevol cosa per salvar la vida dels altres en qualsevol cas?

-  Depen que ha de fer, si que ho hauria de fer pero l'esser huma és egoista per naturalesa, aixi que sempre mirara per ell i per els seus, si pot ajudar pero no fer qualsevol cosa

-El fet que Heinz robi va contra la llei. Això fa que sigui moralment dolent? La gent ha de fer tot el possible per evitar anar contra la llei?

- No ja que el creador de la medicina l'hi nega la venda d'aquesta ja que vol juanyar diners, potser sigui moralment dolent per la legislació però jo penso que la llei es per seguirla a no ser que com ultima instancia tinguis que fer una cosa que tu no acceptis com moral.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada